top of page
www.KBstudioMedia.com_6.JPG

Hur ser processen ut?

Funderar du på att bygga nytt? Nedan kan du ta del utav processen.

1. Ritning

Rita ett hus som passar din och din familjs behov samt uppfylla alla bestämmelser och krav som detaljplanen i din tomt kräver och det är något vi på QB hjälper dig med.

2. Lånelöfte

Nu vet ni hur ert hus kommer att se ut samt hur mycket det kommer att kosta. Då är det dags att vända dig till din bank för ett lånelöfte. Banken kommer att begära produktionskostnadskalkyl, ritningar och offert från byggföretaget.

3. Kontrakt/Avtal

Skriva på kontrakt med byggföretaget och här kan du Välja att bygga med totalentreprenad eller delad entreprenad. Väljer du totalentreprenad tecknar du ett enda kontrakt. Väljer du däremot delad entreprenad då kommer du att skriva på fler kontrakt med olika entreprenader.

4. Bygglov

Här tar QB fram handlingar som krävs för att ansöka om bygglov.

5. Tillval

När bygglovet är beviljat och ni har fått ett startbesked så har vi ett genomgångsmöte då går vi genom interiöra val för sista gång. Här går vi dessutom genom tidsplan och datum för slutbesked.

6. Start av byggnation

Här sätter vi igång med byggnationen av huset. Platta på mark blir grunden för ert hus.

7. Stomresning

När grunden är klar så börjar vi med ytterväggar samt tak. Väggarna monteras alternativt muras.

8. Slutfas

Här slutförs detaljer i huset interiört och exteriört bl.a. snickeriarbeten, vvs och el till köksmontering, kakel- och klinkersättning och invändig målning.

9. Slutbesiktning

Slutbesiktnings dag då huset ska vara färdigt och ska kontrolleras så att arbetet är utfört enligt avtalet.

10. Nycklarna överlämnas

Slutsamråd med kommunen, här sammanställer vi all dokumentation och detta skickas in till byggnadsnämnden tillsammans med en begäran om slutbesked. Byggnadsnämnden kallar till slutsamrådet. Därefter utfärdas slutbesked och inflyttningstillstånd om allt är slutfört enligt kontrollplanen. Slutbeskedet är alltså en bekräftelse på att huset byggts enligt alla uppställda krav.

NU ÄR HUSET DITT!!!

bottom of page